^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Geri Halliwell Horner az otthonában adott interjú a Mirror újságírójának.

Nem sokan mondhatják, hogy meghívták őket a Spice Girl házába teára. Valószínűleg még kevesebben mondhatják, hogy az egész napot Geri Halliwell Horner házában töltöttek. De nem terveztük így. Az előző napi beszélgetésünk későn történt, és másnap reggel meghívást kaptunk az interjúra. 10 órakor érkezünk, és öt órát kell várnunk, amíg az interjú elkezdődhetett. Normális esetben ez egy kicsit bosszantó, de még senkivel sem találkoztunk aki olyan kedves, mint Geri. A végén már nem is akartunk távozni.

A kívülről hatalmas házban, belül egy kedves családi otthon vár ránk. Babaszőnyeg és játékok szétszórva a padlón, babakocsik és kerékpárok vannak az ajtónál, családi fotók mindenhol, Disney DVD-k egymásra pakolva a nappaliban. Az egyetlen dolog, ami arra utal, hogy ő egy Spice Megasztár, a két fényes Brit Awards díj, a köpenye és néhány flancos gyertya.

Azért vagyunk itt, hogy beszéljünk az új daláról, és az ő kedves barátjáról George Michael-ről, aki elhunyt az elmúlt évben karácsonykor, és aki inspirálta őt, hogy kiadja az új zenéjét 12 év után. Geri ritkán beszélt George-ról az elmúlt időben. Nem tudja kimondani a nevét anélkül, hogy ne mosolyogna. Nyilvánvaló, hogy imádta a földet is, ahol sétált.

Geri akcentusa kissé megváltozott (még mindig olyan szép), és a földön ül, miközben csevegünk, esetenként felugrik a hat hónapos kisbabájához, Monty-hoz  és telefonon beszél a Formula 1 főnök férjével, aki nyilvánvalóan a legjobb barátságban van Geri 11 éves lányával, Bluebell-el.

Számos kávé és keksz után, Geri elkezd beszélni legkedvesebb barátjáról, aki mindent megtett érte.

Mi a legkorábbi emléked George-al?

Egy gimnáziumba jártam és a lányok megőrültek a Wham!-ért. De az első igazi emlékem egy Wham! koncert volt Birmingham-ben. Emlékszem, mindenki sikolt és azt gondoltam: "Nem fogok sikítani. Én inkább feleségül fogok hozzá menni." George azt énekelte: "Csak annyit akarok most, hogy te az enyém legyél", és rám mutatott. A fejemben tudtam: "hamarosan találkozunk."

És mikor jött el a nap?

Ő Capital Music díjat nyert, amikor a Spice éppen elkezdődött.
George a színpadon beszélt az édesanyjáról, aki meghalt és ez a padlóra küldött. Apám meghalt, amikor fiatalabb voltam, és nem tudtam elhinni, hogy ő ilyen nyitott. Nem volt senki, akivel beszélni tudtam volna mikor apám meghalt, láttam ahogy George beszélt, és hihetetlenül vonzott.

Aztán mi történt?

Arra gondoltam, hogyan tudnám lerázni a többi Spice Girls-t, mert egyedül akartam odamenni és beszélni vele. Végül sikerült lerázni őket, és végre esélyem volt jó benyomást kelteni. Nagy, csillogó szemekkel néztem őt, de egyáltalán nem reagált rá. Gondolkodtam, nem kedvel engem? Nem vagyok az ő típusai? Megadtuk egymásnak a telefonszámunkat és feltételeztem, hogy flörtölni fog velem. De amikor felhívott, és elejtette a "barátom" kifejezést,  az én állam is leesett. Annyira meg voltam döbbenve.
 

Geri és George 2001-ben


 

Láttad, amit látni akartál?

Pontosan. Mert visszatekintve most  már nyilvánvaló. De függetlenül a szexualitásától és a jó megjelenésétől, engem a bensője vonzott. Ő a legszebb lélek, és én nem tudtam betelni vele. A poszterei a hálószobám falán lógtak, aztán az egyik kedvenc barátommá vált.

Milyen támogatást adott neked?

Mindenben támogatott. Amikor kiléptem a Spice lányoktól, egy hétvégére elmentem a St Tropez-i otthonába, és három hónapig maradtam ott. Ez volt az első alkalom, hogy magánemberként és nem csak sztárként láttam őt. Erre szükségem volt.

Milyen volt vele lenni St Tropez-ban?

Annyira édes volt velem. Annyira elvesztem, amikor elhagytam a zenekart. Megtörtem. Olyan volt, mint egy válás. Túl sok volt ahhoz, hogy túl fiatalon ezt kezeljem, és sebezhetőnek éreztem magam. De ő olyan kedves volt, és nevetett.
Kenny St Tropez-ban is velünk volt és napközben elmentünk enni és napozni. George sokat jelentett nekem. Elvesztettem az apámat, és hirtelen ott volt egy idősebb ember az életemben. Mentor, apa és barát volt.

Véleményeket mondott a barátaidról, mint egy apa?

Igen! Azt mondta: "Ne légy buta tehén", mert rossz fiúkkal jártam. Régen hazavittem a fiúkat, hogy találkozzanak vele.
De szerettem, hogy mennyire őszinte volt velem.
A zenével és a férfiakkal kapcsolatban is, mindenben.

 


Geri és George

 

Mit szerettetek együtt csinálni?

Ő a legegyszerűbb ember volt. Néha játszottam vele a Connect Four-t. Szerette az EastEnders sorozatot és a This Morning showt, így ezeket néztük a tévében. Szerette az egyszerű dolgokat. Szeretett másoknak segíteni. Megszületett a kislányom, és ő vett nekem egy Mercedes autót.

Amikor olyan sebezhető voltam, mert az első gyermekemmel voltam terhes, nem volt hova mennem, és ő meghívott az otthonába. 9 hónapig nála éltem. A lányom egyik születésnapi ünnepségén felbukkant, és egész nap velem volt. Én és George Michael voltunk a házigazdák a lányom szülinapi partiján. A gyerekekkel nagyon kedves és édes volt. Nem esett nehezére, hogy az egész napot velem töltse.

Van valami különleges ajándékod tőle?

Egy hintaszék, amit akkor adott nekem, amikor a lányom Bluebell született. Most Monty szoptatásánál használom.
Ez gyönyörű. Ő volt a leggálánsabb ember a Földön. Bármit megtett volna bárkinek.

Melyek a legviccesebb emlékeid?

Mindenki tudta, hogy George-nak milyen jó humorérzéke volt. Nézd meg a James Corden eredeti Carpool Karaoke változatot. Nagyon nevetne, ez biztos. Emlékszem rá, hogy egy iPad-ot kerítettek, mielőtt adásba került volna. Nagyon örült neki. Én is olyan voltam mint, "George, aki soha nem fog leállni". Szerette ezeket a  dolgokat.
 

 


Geri és férje Christian

 

Azt mondod, hogy ő csintalan volt?

Így van, fantasztikus volt. Elmentünk egy Elizabeth Taylor jótékonysági eseményre, és ő különösen csintalan volt azon az estén. Én egy nyakláncra licitáltam, és ő titokban magasabb ajánlatott tett ellenem, és felemelte az árat. Mondtam: "Kérlek, hagyd abba!"
De ő csak nevetett.

Honnan hallottad, hogy meghalt?

Késő este volt, és felmentem a Twitterre. Nem hittem el először. Nem tudtam, hogyan dolgozzam fel és terhes voltam, így a hormonjaim mindenütt túltengtek. Amikor valaki meghal, eltart egy ideig meggyászolni. Olyan voltam, mint egy sebesült.

Hogyan tartod életben az emlékét?

Mindenkinek megvan a saját emléke, de mindössze ennyit akarok megosztani az enyémből. Ünnepeljük meg. A művészt, a nagyszerű embert, aki örökké a szívünkben lesz. Szerettem őt, mert csodálatos volt. Nem számít, hogy mennyi ideig nem láttuk egymást, akkor is ő volt a legjobb barátom.

Geri fia George után kapta a nevét

Lehet, hogy új albumon dolgozik, de Geri-nek kisbabája van. A kis Montague George Hector Horner januárban született, csak egy hónappal azután, hogy George elhunyt, így a kisfiú második keresztneve a tisztelet jele...
 

 


Geri, a férje Christian és gyermekeik Bluebell, Montague és Olivia

 

Hogy jött az ötlet, hogy Monty-t George után nevezd el?

Ez az anyám ötlete volt. Nagyon óvatos és tiszteletteljes voltam, de anyám imádta George-ot. Sokszor járt a házában és beszélgetett vele. Ezért lett a fiam középső neve George.

Milyen Monty személyisége?

Nagyon mosolygós baba. Reggel rám szól, mintha azt mondaná: "Megint unatkozom, ébredj fel és szórakoztass engem!" Teljesen más a második alkalommal, mint régebben, és egy fiú új energiát ad. Értékelek minden másodpercet. Imádkoztam ezért a babáért. Bluebell szeretett volna egy testvért, és azt mondta: "Mama, kérlek ne add fel." Tehát tényleg azt mondtam: "Ha létezik Isten, akkor jöhetne egy baba." Két hónappal később terhes voltam. Ez arra döbbentett rá, hogy higgyek az életben.

Nem sokkal azután született, hogy George meghalt ...

George december 25-én halt meg, és Monty január 21-én született. Megértettem az élet körforgását. Azt hiszem, a születés és a halál ébresztő hívások. Megértettem, mennyire értékes az élet. Mind a kettő mindössze néhány hét alatt történt. Monty emlékeztet arra, hogy jó dolgok is történhetnek az életben. Megolvasztja a szívemet.

 

 


Geri a Glamour Women of The Year díjátadón a hónap elején

 

Monty fog követni a zenében?

Azt szeretnénk, hogy a gyermekeink lenyűgözőek legyenek, anélkül, hogy mi nyomasztó szülők lennének. Remélem, ő vagy  állatkerti-állatgondozó vagy a miniszterelnök lesz. Ugyanolyan készségekre van szükség mind a két munkához, hogy őszinte legyek.

Geri újra a zenei világban

Miután egy évtized alatt egyetlen új zenét sem adott ki, Mrs. Horner kicsit rozsdásnak érezte magát. George elvesztése inspirálta, hogy újra elinduljon, és az új kislemeze, amelyet neki szenteltek június 25-én, George születésnapján jelenik meg.

Miért írtad az "Angels In Chains" című dalt?

A dal azt jelenti, hogy mindannyian jó emberek vagyunk, de mindannyiunknak dolgunk van itt. Mindenkinek van poggyásza, amit magukkal cipelünk. A 2016 nehéz év volt számomra, és amikor George elment, nem tudtam kezelni a veszteséget, ezért az érzelmeket egy dalba öntöttem.

Ideges vagy amiatt, hogy az emberek hogyan fogadják majd?

Természetesen, mert azt akarom, hogy pozitív válaszuk legyen. Ijesztő, hogy megmutasd érzelmeidet másoknak. Ez az első kiadásom közel 12 év után. Mennék, hogy megkérdezzem George véleményét a dalról. De már nem tudom őt kérdezni, és ez egy észrevehető szakadék az életemben, mert mindig kétségbeesetten szerettem volna a jóváhagyását. Ezért George producerét kérdeztem meg. Neki tetszett a dal, és azt javasolta, hogy George zenekarával és énekeseivel dolgozzunk. Nekem, mint George rajongó számára ez nagyon izgalmas volt. Ekkor jöttem rá, hogy tényleg az első számú rajongója voltam. A felvétel és a gyász miatt együttes gyógyulás történt. Éreztem valami változást.

Biztos voltál benne, hogy ezt akarod?

Rögzíteni kellett a dalt. Tudtam, hogy helyes. Ahogy öregszem, túlságosan elgondolkodom a dolgokon, és késleltethetem őket.  De elvesztettem a bátorságomat. Ki kellett taszítanom magam az ajtón, és George ünneplése miatt megtettem ezt. Anyagra volt szükségem ahhoz, hogy vissza tudjak térni.

És a jogdíjak a Childline-hoz mennek?

Esther Rantzen azt mondta, a közelmúltban az összes nyereség George dalából a  "Jesus To A Child " -ból mind a Childline-hoz megy. Nekem eddig erről fogalmam sem volt. Senki sem mondta. De azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy milyen nagylelkű volt George. Azt mondta nekem, hogy sokat tett a szeretetért. Tehát én ugyanezt teszem, és ezért a dal összes bevételét  George tiszteletére a Childline-nak adományozom.

Geri Halliwell Horner dala az "Angels In Chains" június 23-án pénteken jelenik meg a Warner Music-on keresztül.
Geri a dal teljes nyereségét George Michael kedvenc jótékonysági szervezetének, a Childline-nek adományozza.

 

http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/geri-horner-talks-george-michael-10627922