^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal



  
George Michael zongoráját jótékonysági célokra árverezik el.
A "Praying for Time" slágergyárosa - aki 2016 decemberében, 53 éves korában hunyt el - hosszú éveken át az észak-londoni Highgate-ben lévő otthonában tartotta a Bechstein Grand zongorát, de hagyatékának kezelői most a Nordoff Robbins zeneterápiás szervezetnek adományozzák a hangszert, amelyet a július 1-jén megrendezésre kerülő O2 Silver Clef Awards ünnepségen árvereznek el.
 
Az árverésen nemcsak az eseményen részt vevő művészek, sztárok és támogatók vehetnek részt, hanem a rajongók is a világ minden tájáról licitálhatnak a The Auction Collective oldalon keresztül a https://theauctioncollective.com/auctions/george-michaels-piano/ oldalon.
 
George Michael hagyatékának kezelői elmondták: "George Michael nevében büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is támogathatjuk a Nordoff Robbins-t."
"George számos jótékonysági és emberbaráti célt támogatott élete során, amit a hagyatéka továbbra is folytatni fog az emlékére."
"Reméljük, hogy az O2 Silver Clef Awards visszatérése két év kihagyás után hatalmas siker lesz, és a zongora jelentős összeget fog összegyűjteni, hogy segítsen folytatni ezt a létfontosságú munkát az ágazat számára a legnehezebb évek után."
 
George barátja és munkatársa, David Austin egy rövidfilmet készít a zongoráról, amelyben a "Careless Whisper" énekesének otthoni zongorajátékáról készült felvételek is szerepelnek, míg Derek Paravicini - aki autista és vak - egy különleges előadást fog tartani az egykori Wham! sztár egyik leghíresebb dalából a ceremónián.
 
Sandra Schembri, a Nordoff Robbins vezérigazgatója elmondta: "Rendkívül hálásak vagyunk George Michael hagyatékának, amiért egy ilyen csodálatos hangszert adományoztak nekünk. George Michael öröksége hatalmas - nemcsak a zenéhez való hozzájárulása, hanem a mások megsegítésében tanúsított kedvessége és nagylelkűsége tekintetében is."
 
"Büszkék vagyunk arra, hogy 1989-ben Silver Clef díjjal tisztelhettük meg George-ot, aki karrierje során folyamatosan támogatott minket. Ezt az aukciót Derek előadása teszi még különlegesebbé - ezzel biztosítva, hogy a teremben és a világ minden táján lévők újra hallhassák George Michael gyönyörű zenéjét a zongoráján megszólalni."
 
"Derek megmutatja nekünk, hogy a zene mennyire fontos, hogy mindenkit összekössön, és segítsen kiteljesíteni az emberi lehetőségeket. Reméljük, hogy az idei árverés és ünnepség lesz az eddigi legnagyobb adománygyűjtő rendezvényünk, hiszen a kiszolgáltatott és elszigetelt gyermekekkel és felnőttekkel végzett munkánkra most nagyobb szükség van, mint valaha."
 
A londoni Grosvenor House-ban megrendezésre kerülő idei ünnepség díjazottjai között lesz Frankie Valli, Jools Holland és Peter Gabriel.
 


George Michael's piano for sale

---

 

  
 
"Ez a zongora volt George Michael fő zongorája a londoni Highgate-i otthonában. Azért, hogy a George Michael-rajongóknak világszerte lehetőségük legyen a popikon zenetörténetének egy ilyen ritka darabját megszerezni, a zongorát előfoglalás nélkül áruljuk.
George Michael emberbaráti örökségének tiszteletére, George Michael hagyatékának kezelői nagylelkűen adományozzák a zongorát, hogy támogassák a Nordoff Robbins-t és küldetését, hogy minél több embernek magas színvonalú zeneterápiát nyújtson az Egyesült Királyságban.
Ezzel az árveréssel folytatja a világsztár kapcsolatát azzal a zeneterápiás jótékonysági szervezettel, amelyet karrierje során végig támogatott.
1989-ben, amikor George Michael mindössze 27 éves volt, megkapta a Nordoff Robbins ikonikus Silver Clef Award díját az Egyesült Királyság zenéjéhez való kiemelkedő hozzájárulásáért. Amikor abban az évben átvette a díjat, a jótékonysági árverésen a rá jellemző módon nagylelkűen jelentős összeget licitált egy gitárra... amelyet azonnal visszaadott, hogy a következő évben újra elárverezhessék.
A zongorát nemrégiben felújították."
 

George Michael's Piano

---
 




 

George Michael zongorájának jótékonysági árverését ezen a linken lehet majd élőben nézni, július 1-én, 14 órakor.
(Az időeltolódás miatt nálunk 15 órakor.)