^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

Hírek  
George Michael zongoráját jótékonysági célokra árverezik el.
A "Praying for Time" slágergyárosa - aki 2016 decemberében, 53 éves korában hunyt el - hosszú éveken át az észak-londoni Highgate-ben lévő otthonában tartotta a Bechstein Grand zongorát, de hagyatékának kezelői most a Nordoff Robbins zeneterápiás szervezetnek adományozzák a hangszert, amelyet a július 1-jén megrendezésre kerülő O2 Silver Clef Awards ünnepségen árvereznek el.
 
Az árverésen nemcsak az eseményen részt vevő művészek, sztárok és támogatók vehetnek részt, hanem a rajongók is a világ minden tájáról licitálhatnak a The Auction Collective oldalon keresztül a https://theauctioncollective.com/auctions/george-michaels-piano/ oldalon.
 
George Michael hagyatékának kezelői elmondták: "George Michael nevében büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is támogathatjuk a Nordoff Robbins-t."
"George számos jótékonysági és emberbaráti célt támogatott élete során, amit a hagyatéka továbbra is folytatni fog az emlékére."
"Reméljük, hogy az O2 Silver Clef Awards visszatérése két év kihagyás után hatalmas siker lesz, és a zongora jelentős összeget fog összegyűjteni, hogy segítsen folytatni ezt a létfontosságú munkát az ágazat számára a legnehezebb évek után."
 
George barátja és munkatársa, David Austin egy rövidfilmet készít a zongoráról, amelyben a "Careless Whisper" énekesének otthoni zongorajátékáról készült felvételek is szerepelnek, míg Derek Paravicini - aki autista és vak - egy különleges előadást fog tartani az egykori Wham! sztár egyik leghíresebb dalából a ceremónián.
 
Sandra Schembri, a Nordoff Robbins vezérigazgatója elmondta: "Rendkívül hálásak vagyunk George Michael hagyatékának, amiért egy ilyen csodálatos hangszert adományoztak nekünk. George Michael öröksége hatalmas - nemcsak a zenéhez való hozzájárulása, hanem a mások megsegítésében tanúsított kedvessége és nagylelkűsége tekintetében is."
 
"Büszkék vagyunk arra, hogy 1989-ben Silver Clef díjjal tisztelhettük meg George-ot, aki karrierje során folyamatosan támogatott minket. Ezt az aukciót Derek előadása teszi még különlegesebbé - ezzel biztosítva, hogy a teremben és a világ minden táján lévők újra hallhassák George Michael gyönyörű zenéjét a zongoráján megszólalni."
 
"Derek megmutatja nekünk, hogy a zene mennyire fontos, hogy mindenkit összekössön, és segítsen kiteljesíteni az emberi lehetőségeket. Reméljük, hogy az idei árverés és ünnepség lesz az eddigi legnagyobb adománygyűjtő rendezvényünk, hiszen a kiszolgáltatott és elszigetelt gyermekekkel és felnőttekkel végzett munkánkra most nagyobb szükség van, mint valaha."
 
A londoni Grosvenor House-ban megrendezésre kerülő idei ünnepség díjazottjai között lesz Frankie Valli, Jools Holland és Peter Gabriel.
 


George Michael's piano for sale

---

 

  
 
"Ez a zongora volt George Michael fő zongorája a londoni Highgate-i otthonában. Azért, hogy a George Michael-rajongóknak világszerte lehetőségük legyen a popikon zenetörténetének egy ilyen ritka darabját megszerezni, a zongorát előfoglalás nélkül áruljuk.
George Michael emberbaráti örökségének tiszteletére, George Michael hagyatékának kezelői nagylelkűen adományozzák a zongorát, hogy támogassák a Nordoff Robbins-t és küldetését, hogy minél több embernek magas színvonalú zeneterápiát nyújtson az Egyesült Királyságban.
Ezzel az árveréssel folytatja a világsztár kapcsolatát azzal a zeneterápiás jótékonysági szervezettel, amelyet karrierje során végig támogatott.
1989-ben, amikor George Michael mindössze 27 éves volt, megkapta a Nordoff Robbins ikonikus Silver Clef Award díját az Egyesült Királyság zenéjéhez való kiemelkedő hozzájárulásáért. Amikor abban az évben átvette a díjat, a jótékonysági árverésen a rá jellemző módon nagylelkűen jelentős összeget licitált egy gitárra... amelyet azonnal visszaadott, hogy a következő évben újra elárverezhessék.
A zongorát nemrégiben felújították."
 

George Michael's Piano

---
 
 

George Michael zongorájának jótékonysági árverését ezen a linken lehet majd élőben nézni, július 1-én, 14 órakor.
(Az időeltolódás miatt nálunk 15 órakor.)
 


Shirley Lewis vokalista 4 posztban is megemlékezett jóbarátjáról, George Michael-ről:

"Emlékezés George Michael-re az 59. születésnapján. Emlékeztetnem kell magam, hogy a halál az élet vége, NEM a szeretet vége."
 

 


Shirley Lewis:
"Emlékezzünk ma George Michael-re, ma lenne az 59. születésnapja. 🤍
A 2. kép a legutolsó születésnapi üdvözlőlap fotója, amit a főnökömtől kaptam (2016. május). Aki ismer, az tudja, hogy nem tartok meg képeslapokat, de nagyon örülök, hogy valamiért mégis megtartottam ezt. Időnként elolvasom, és könnyek szöknek a szemembe. 😢 Annyira hálás vagyok a pillanatokért, annyira örülök, hogy megismertelek!🤍 Boldog mennyei születésnapot!"

 

 


Shirley Lewis: " Boldog mennyei születésnapot örök főnökömnek, George Michael-nek. Hiányzol 🤍"

 

---

Shirley Lewis az 'Official George Michael Band' nyílvános facebook csoportban is megosztott egy születésnapi posztot:
https://www.facebook.com/groups/cowboys.angels.original.georgemichaelband/posts/2883299148629961/

 

***


 


Caroline True fotóművész is megemlékezett jóbarátjáról, George Michael-ről:
"Boldog születésnapot Yog 🖤 Rád mosolyogva, mosolyogj rám!"

 

 


Jane Eva Cooper (festőművésznő, George pszichiáterének és régi jóbarátjának,  Dr. Barrington Cooper-nek az özvegye) egy GM-ről készült dokufilmmel emlékezett meg, amelyet a Wham! menedzsere, Simon Napier Bell készített és az UK-ban mutatták be. A posztban a 2. képen egy fotó van George-ról és Kenny-ről:

"Ez az első igazán kedves és valós elbeszélés George életéről, amely pontosan, együttérzéssel és tisztességgel mutatja be. Ragyogóan kitalálta és rendezte: Simon Napier Bell.  Ha szereted George-ot és a zenéjét, akkor nevetni, és sírni fogsz. Tisztelet a néhai férjemnek, Dr. Barrington Cooper-nek és egy cameo-szereplésemnek. Boldog születésnapot George-nak június 25-én."

 

 

Jane Eva Cooper (festőművésznő, George pszichiáterének és régi jóbarátjának,  Dr. Barrington Cooper-nek az özvegye):
"Boldog születésnapot George. GEORGE MICHAEL - Egy művész portréja - Azoknak, akik élvezték a megfelelően kiválasztott idézeteket az új film részlleteiben, amelyek most megjelentek az Amazonon, az Apple-n és az iTunes-on. George mindig is csodálta a kézírásomat, így ez neki, az intelligenciájának, az őrültségének, a hatalmas tehetségének, az emberiség iránti nagy törődésének és szeretetének, valamint a sok vidám együttlétnek az emléke."

 

 

FRISSÍTÉS:
 

 

 

Kenny Goss Instagram posztja, 2022. június 25-én:
 
"Boldog születésnapot, drága George!
Rád gondoltam, amikor ez Amerikában megtörtént (az USA-ban eltörölték a nők abortuszhoz való jogát).
Elképzeltem, ahogy hangosan felszólalnál ellene és írnál egy olyan dalt, mint a "Shoot the dog" Trump-al és a Legfelsőbb Bíróság bíróival az ágyban, egy videóban. Emlékszem, hogyan vállaltál fel olyan csatákat, amelyekről a nagy zenei emberek azt mondták, hogy tönkreteszik a karrieredet! De azt mondtad, hogy ez sokkal fontosabb, annyi igazságtalanság miatt küzdöttél. Nem törődtél a vagyonnal, és minden pénzedet odaadtad volna, amit valaha is megkerestél, hogy megállítsd ezt a hihetetlen döntést... Nem szerettél Amerikában fellépni, mert sok embernél előbb láttad, hogy ilyen dolgok fognak történni. Gyermekként még szeretted Amerikát. Imádtad a Dallas tévéműsort, én voltam a te amerikai angyalod.
"Áldd meg a napot, amikor az életembe jöttél,
még mindig emlékszem a buja cowboyra a csillagaiddal és csíkjaiddal,
aki texasi mosolyával beragyogta a napomat."
Bárcsak itt lennél a születésnapodon, felvállalnád ezt a katasztrófát, és mindenki számára helyrehoznád. Hiányzol!"
 
 
 

 

 

2022. június 25-e van, George Michael ma lenne 59 éves, és ma 5,5 éve, hogy sajnos már nincs velünk...
Ez már a 6. születésnapja, amit nélküle ünneplünk, de még mindig olyan hihetetlennek tűnik, hogy elment tőlünk.
Minden nap nagyon hiányzik nekünk, kedves emléke a szívünkben él tovább. Örökké szeretni fogjuk Őt, amíg csak élünk. Ma különleges nap van, mert ma van George születésnapja. Ha odafentről lenéz ránk, akkor biztosan mosolyog és nem akarná, hogy ma is szomorkodjunk, ezért ünnepeljük meg a születésnapján az életét, hallgassuk a zenéjét, énekeljük a dalait és emlékezzünk azokra a boldog, és gyönyörű időkre amit vele együtt élhettünk át. Ünnepeljük meg az Ő csodálatos örökséget, amelyet  ránk hagyott  - a művészetét, a jótékonyságát, a zenéjét. Boldog Születésnapot George Michael! ❤️
 George Michael születésnapja Amszterdam 2007


 

 

 

George Michael születésnapja Los Angeles 2008

  


   

1963.június 25-én megszületett Georgios Kyriacos Panayiotou, ismertebb nevén George Michael énekes, dalszerző.
Ezen a fotón, a pici George látható az édesapjával.

 

Ezen a felvételen, a 6 éves kis George énekelt a 'Crocodile Rock' dalból egy részletet, amelyet saját maga rögzített a szüleitől kapott magnójára, 1969-ben.

 

 
 


 

 

 


"Hello Drágáim, köszönök mindenkinek minden születésnapi üzenetet. Boldog vagyok, Az Éneklő Görög!" - George Michael twitter üzenete 2014. 


https://www.facebook.com/georgemichaelweb/posts/pfbid07L8mDJX2Xzdw9KnYku6MhRKgVZXV1LjXXxVT9qwzMQfPxC1LkRTwmmiQ7xxHn1MXl   
 

---

 

 


 

2017-ben Geri Halliwell Horner írt egy dalt barátja, George Michael emlékére. Az "Angels In Chains" című dalban, George zenészei és volkalistái is közreműködtek. A dal 5 éve, 2 nappal George születésnapja előtt jelent meg. Geri a dal teljes bevételét George kedvenc jótékonysági szervezetének, a rászoruló gyermekeket támogató Childline alapítványnak adományozta.

 
---

 

'Cowboys and Angels' - George Michael emlékkoncert  2019. június 25.
 2019-ben George Michael születésnapján, a zenei csapata egy emlékkoncertet adott a tiszteletére, hogy megünnepeljék az életét és a zenéjét.
A 'Cowboys and Angels' elnevezésű koncerten, George Michael több mint 35 éves karrierje során kiadott, legsikeresebb dalait adták elő a zenészei és a vokalistái.