^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal



 


12 évvel ezelőtt, 2011. április 29-én volt Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője. George Michael a "You and I" című Stevie Wonder dal feldolgozását adta a hercegi párnak nászajándékba.

 

---
 

George Michael dalt ajándékozott Vilmos hercegnek és menyasszonyának

Diana hercegnő a 90-es évek elején egy kis karácsonyi összejövetelt szervezett a barátainak a Buckingham-palotába. Meghívta jóbarátait, Elton John-t és George Michael-t is. Az akkor kb 8 éves Vilmos herceg arra kérte George-ot, hogy énekeljen egy dalt, és Elton zongorán kísérje.
De George nemet mondott Vilmos herceg kérésére, mert a partin csak Diana-t és Elton-t ismerte, és túlságosan zavarban érezte magát ahhoz, hogy idegenek előtt énekeljen. Vilmos herceget elszomorította, hogy George nem teljesítette a kérését.
George nagyon sajnálta ezt az esetet és közel 20 éven át bűntudata volt azért, mert a kis herceg akkor miatta szomorkodott.
Emiatt döntött úgy George, hogy egy dalt adott ajándékba Vilmos hercegnek és Kate Middleton-nak az esküvőjére 2011-ben.

"Kiválasztottam a megfelelő dalt Vilmos és Kate számára. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon szép, még nem volt sláger, ezért nagy az esélye annak, hogy önök nem ismerik. Egy géniusz írta a hetvenes években” – írta akkor George Michael a Twitteren.
A dal eredetileg Steve Wonder - "You and I" című szerzeménye, amit George feldolgozott, és a CNN-en, Piers Morgan: Tonight című műsorában hangzott el először.
A dalt ingyenesen lehetett letölteni GM hivatalos oldaláról, és George arra kérte rajongóit, hogy támogassák a hercegi pár jótékonysági alapítványait.
George nem vett részt az esküvőn, és azt mondta, hogy a házaspárt "szeretett emberekkel kell körülvenni, nem pedig furfangos ex-popsztárokkal”.

2022 nyarán George jóbarátja, Shirlie Kemp adott egy interjút, amelyben elmondta:
"Ott voltam George-al, amikor Vilmos herceg és Kate elnevezték az elsőszülött fiúkat Györgynek. Bekapcsoltuk a híreket, George felugrott a kanapéról, és elkezdett ujjongani. Annyira boldog volt, hogy ugyanazt a nevet kapta mint ő."